Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/schwabe.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5753
DAT/Kognitiv behandling | Martin Schwabe

DAT Kognitiv Behandling

Hvad er DAT/Kognitiv behandling?
Dialektisk adfærdsterapi er en evidensbaseret behandling rettet mod klienter med personlighedsforstyrrelser. Behandlingen er udviklet af professor Marsha Linehan fra USA.
Dialektisk adfærdsterapi består af ugentlig individuel terapi, en færdighedstræningsgruppe og en krisetelefon. Linehan udviklede terapien til at hjælpe klienter, der havde suicidaladfærd og selvskade. De har ofte andre store problemer som selvskade, spiseforstyrrelser, aggression, misbrug og depression.

Dialektikken i DAT er at integrere forandring og accept i behandlingen af klienter, der har store vanskeligheder med at regulere stærke følelser og dysfunktionel adfærd, der hæmmer et meningsfuldt liv. DAT integrerer traditionelle løsningsorienterede strategier fra adfærdsterapi og acceptstrategier udviklet fra mindfulness og andre ikke-traditionelle tilgange i psykoterapi. Du kan finde Regionale tilbud om DAT-inspireret forløb, – henvend dig til din egen læge eller forhør dig regionalt omkring dette. Ønsker du et privat, kvalificeret og tilrettet DAT-forløb kan du købe et forløb hos Martin Schwabe. Forløbet er en tilrettet udgave af Linehans oprindelige tanker, idet færdighedstræningen foregår “in vivo”. Der vil ad hoc være gruppesamtaler i form af eksterne bevidnere – “Outside witness team“ som er en del af behandlingsforløbet. (Se mere om dette under behandlingsformer) Udover denne forbedring/tilretning vil du opleve at have adgang til ugentlige individuelle samtaler og en krisetelefon. Læs Mike’s beretning under referencer, som meldte sig til det intensive forløb i 11 måneder og herefter gik til individuelle samtaler kun hver 3. uge.